Setup Menus in Admin Panel

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Και τι σημαίνει Εκπαίδευση για εμάς..
TypicalEducation

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ELearning

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ..

Ο ανθρώπινος εγκέφαλός αγαπάει το νέο. Είναι πάντα σε αναζήτηση, περιμένοντας το ασυνήθιστο. Κατασκευάστηκε έτσι για να μας βοηθά να επιβιώσουμε.

Τι κάνει λοιπόν ο εγκέφαλός μας, με όλα τα στερεότυπα πράγματα στα οποία εμπλεκόμαστε; Ό,τι μπορεί για να τα σταματήσει να παρεμβουν στην πραγματική του δουλειά: να μαθαίνει εκείνα τα πράγματα που έχουν σημασία.
Δεν μπαινει καν στη διαδικασία να αποθηκεύσει τα βαρετά πράγματα, εκείνα που δεν καταφέρουν να περάσουν το φίλτρο του που λέει "αυτό προφανώς..δεν είναι σημαντικό".

Και τι είναι σημαντικό για τον εγκέφαλό μας;
Ας υποθέσουμε ότι είστε έξω για μια ημέρα, κάνοντας πεζοπορία και μια αρκούδα πηδάει μπροστά σας..Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και το σώμα μας; Οι νευρώνες παίρνουν φωτιά, χημικά εκκρίνονται και οι αισθήσεις μας υπερλειτουργούν. Και κάπως έτσι ο εγκέφαλός μας ξέρει..Αυτό είναι σημαντικό! Δεν πρέπει να το ξεχάσω!

Φανταστείτε από την άλλη, ότι είστε στο σπίτι ή σε μια βιβλιοθήκη. Σε ένα ασφαλές, ζεστό μέρος χωρίς αρκούδες και διαβάζεται για τις εξετάσεις. Όλα είναι καλά εκτός από κάτι.. Ο εγκέφαλός σας προσπαθεί να σας κάνει μια μεγάλη χάρη. Και αυτό, διότι ο εγκέφαλος θεωρεί, πως αυτό το "προφανώς μη σημαντικό περιεχόμενο" φορτώνει άσκοπα τους πόρους του.. Πόροι, που δαπανώνται καλύτερα, για την αποθήκευση "των πραγματικά σημαντικών πραγμάτων".. Όπως οι αρκούδες και η επιβίωση.
Και δεν υπάρχει απλός τρόπος για να πείτε στον εγκέφαλό σας: "Έϊ εγκέφαλε, σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν έχει σημασία πόσο βαρετό είναι αυτό το βιβλίο, εγώ πραγματικά πρέπει να το μάθω.."

Επομένως, τι είναι αυτό που χρειάζεται για να μάθουμε κάτι; Με βάση τις τελευταίες έρευνες, η μάθηση χρειάζεται πολλά περισσότερα από κείμενο πάνω σε μια σελίδα.

-Jonathan Simon-

Η ηλεκτρονική εκπαίδευση επιστρατεύει τις νέες τεχνολογίες, με σκοπό όχι να δημιουργήσει μαθήματα αλλά να αναπτύξει μαθησιακές εμπειρίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τον μαθητή να μάθει καλύτερα και να εμπλακεί περισσότερο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Και πώς γίνεται αυτό; Δίνουμε στον εγκέφαλο αυτό που ζητάει για να μάθει..

  1. Οπτικοποίηση: Οι εικόνες, για τον εγκέφαλο μας, είναι πιο αξιομνημόνευτες σε σύγκριση με τις λέξεις και κάνουν τη μάθηση πολύ πιο αποτελεσματική (έως και 89% βελτίωση, στις μελέτες ανάκλησης και μεταφοράς πληροφορίας). Οι εικόνες καθιστούν επίσης το περιεχόμενο πιο κατανοητό. Όπως είναι λογικό, το βίντεο  κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα. Συνδυάστε το περιεχόμενο του μαθήματος με εικόνες υπό μορφή βίντεο και θα είναι έως και δύο φορές πιθανότερο οι μαθητές να λύσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με το περιεχόμενο αυτό.

  2. Επαναληψιμότητα: Ναι αυτή η αρχαία μέθοδος έχει όντως αποτελέσματα. Όμως τι είναι αυτο που συμβαίνει όταν επαναλαμβάνεις το ίδιο θέμα με διαφορετικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα και εμπλέκοντας διαφορετικές αισθήσεις; Τότε το περιεχόμενο περνάει κωδικοποιημένα σε περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου και τα αποτελέσματα βελτιώνονται. Η ηλεκτρονική εκπαίδευση έχει όλα εκείνα τα μέσα που χρειάζονται για να τα καταφέρει.

  3. Δραστηριότητες & Ασκήσεις: Συμπεριλαμβάνουμε στα μαθήματα μας πολλές λυμένες και άλυτες ασκήσεις, διότι ο εγκέφαλος μαθαίνει καλύτερα όταν κάνουμε πράγματα παρά όταν διαβάζουμε πράγματα.

  4. Διαφορετικά μαθησιακά στύλ: Διότι άλλοι μαθητές προτιμούν τις βηματικές προσεγγίσεις, ενώ άλλοι προτιμούν να κατανοήσουν πρώτα τη γενική εικόνα προτού περάσουν στις λεπτομέρειες, ενώ άλλοι πάλι προτιμούν να ξεκινούν με ένα παράδειγμα. Ανεξάρτητα όμως από τις μαθησιακές σας προτιμήσεις, όλοι επωφελούνται από το να έρχονται σε επαφή με το ίδιο περιεχόμενο με ποικιλία από διαφορετικούς τρόπους.

 

linkimage1

linkimage1

Οι Καθηγητες Μας

Ο programatismos.gr συνεργάζεται με εξειδικευμένους επιστήμονες και καθηγητές με μεγάλη εμπειρία, που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη πρότυπων μαθημάτων εξαιρετικής ποιότητας και τη δημιουργία μαθησιακών εμπειριών, που ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των σύγχρονων μαθητών..
Στα πλαίσια της σχεδίασης και της ανάπτυξης μαθημάτων που καλύπτουν κάθε εκπαιδευτική ανάγκη και της υποστήριξης των μαθητών μας με ποικίλους τρόπους, ο programatismos.gr διαθέτει βοηθούς καθηγητών καταρτισμένους και έτοιμους να στηρίξουν τις μαθησιακές διαδικασίες..

team1

programatismos.gr [ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ]

 

team1

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ [ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ]